Black Magic camera voor startende videomakers

Het bedrijf Blackmagic is in de wereld van de amateur- en semi-professionele videomakers niet zo bekend. Het bedrijf maakt high-end producten voor professionals, en die apparatuur is zeer kostbaar. Daar is nu verandering in gekomen. Het bedrijf heeft namelijk een hele leuke pocket camera op de markt gebracht voor rond € 1100,–. Dat is nog steeds een flink bedrag, maar daar krijg je enorm veel voor terug. Vooral de veelzijdigheid maakt deze Black Magic camera bijzonder de moeite waard. Hij gebruikt wel erg veel stroom. Daarom wordt aanbevolen om meteen een extra accu te kopen.

Groot touchpanel

Een van de features die de Black Magic camera zo bijzonder maakt is aan de achterkant te vinden: het zeer grote touchpanel. Dat is 5 inch groot, wat echt enorm is voor een videocamera. Dit scherm is uiteraard multifunctioneel, want je kunt er uitstekend beelden mee scherpstellen. De interface is echter fenomenaal. Dankzij een bijzonder eenvoudig menu zijn vrijwel alle vaak gebruikte functies snel toegankelijk. Het is dus niet nodig om de instellingen voor bijvoorbeeld de resolutie en de framesnelheid met behulp van hele kleine slecht toegankelijke menu’s aan te passen. Op de Black Magic camera kunnen deze instellingen in slechts een paar tikken op het scherm worden aangepast.

Opslag en lenzen

De flexibiliteit van deze camera blijkt ook uit de vele opties die je hebt om media op te slaan. De Black Magic camera kan rechtstreeks opnemen op een gewone SD kaart. Maar UHS-II en Cfast 2.0 worden ook ondersteund. Je kunt zelfs via de Type C uitbreidingspoort direct data wegschrijven naar een externe SSD. Wat betreft lenzen is het niet nodig om een enorme uitgave te doen, want deze camera ondersteunt de MFT standaard. Dat betekent dat elke lens die je voor een andere camera met die standaard hebt aangeschaft, ook op de Black Magic Camera kunt gebruiken.

Geluid opnemen

De Black Magic camera is voorzien van een ingebouwde stereomicrofoon. Desondanks zullen de meeste videomakers de voorkeur geven aan een externe microfoon. Die kan worden ingeplugd op een 3,5 mm microfooningang, waar vrijwel elk gangbaar type microfoon op kan worden aangesloten. Voor degenen die voor professioneel geluid gaan is er een XLR ingang, compleet met een 48 volt fantoomvoeding. Voeg daarbij bij de 4K resolutie met framesnelheden van 60 frames per seconde, dan is de conclusie dat dit een zeer veelzijdige draagbare videocamera is.

Tip: Videoholland.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *