Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een printer aan te schaffen en dat is een zeer verstandige keuze, vooral als je kinderen in huis hebt. Zij kunnen papierwerk voor school uitprinten, maar ook is het handig om over een printer te beschikken als je foto’s wilt uitprinten. Als je een printer gaat aanschaffen, dan zijn er enkele punten waar je zeker rekening mee moet houden. Welke punten dat zijn vind je dan ook in dit artikel.

 

Je moet cartridges aanschaffen die bij de printer horen 

Een van de meeste gemaakte fouten wanneer mensen een tweedehands printer kopen, is dat zij de verkeerde cartridges voor de printer aanschaffen. Cartridges zijn bakken waar inkt in zit. Cartridges zitten gekoppeld aan een bepaald type printer en daarom is het alleen mogelijk om een cartridge te gebruiken die hoort bij een bepaalde type printer. Welke cartridges je moet hebben, kun je achterhalen door naar het model van je printer te kijken. 

 

Inkt is zeer prijzig 

Wanneer je een printer gaat aanschaffen dan wil je er natuurlijk optimaal gebruik van kunnen maken. Het kan ook voorkomen dat er erg veel gebruik van wordt gemaakt en dat kun je voelen in je portemonnee. Inkt is namelijk zeer prijzig en kan soms wel tweeduizend euro per liter kosten. Gelukkig koop je geen liters aan inkt, maar enkele milliliters. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je vaak rond de veertig euro kwijt bent voor het hernieuwen van het inkt. Mocht je op inkt willen besparen, dan kun je ook huismerk cartridges aanschaffen. De inkt is van iets mindere kwaliteit, maar wel veel goedkoper. 

 

Je hebt fotopapier nodig voor het uitprinten van foto’s

Veel mensen schaffen een printer aan om de gemaakte foto’s uit te kunnen printen. Hiervoor gebruiken zij vaak printpapier en komen er snel genoeg achter dat de uitgeprinte foto’s er niet mooi uitzien. Dat is zeker niet vreemd, want voor het uitprinten van foto’s heb je namelijk fotopapier nodig. Wanneer je fotopapier gebruikt, zul je een veel beter resultaat hebben. Fotopapier kun je vaak aanschaffen bij de winkel waar je ook de inkt hebt aangeschaft. Daarnaast is het handig om er rekening mee te houden dat uitgeprinte foto’s enkele minuten nodig hebben om te kunnen drogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *